Simons tegen uitgifte percelen Cultuurtuin
18 Jul 2020, 00:42
foto
Milieu-activisten hebben voorkomen dat de Cultuurtuin verder werd ontbost. Niet toegestaan zal worden dat de activiteiten worden voortgezet.


Jennifer Geerlings-Simons, gewezen voorzitter van De Nationale Assemblee tevens ondervoorzitter van de NDP, zegt in gesprek met Starnieuws dat Cultuurtuin niet kan worden verkaveld. "De cultuurtuin moet zo vlug mogelijk officieel tot stadspark worden gemaakt, waardoor nooit meer eraan kan worden gedacht om daar terrein uit te gaan geven," zegt Simons. 

"Ik heb me daartegen verzet toen het onder de regering-Venetiaan al begon. Het is belangrijk dat het nu ook niet gebeurt," benadrukt Simons. Zoals in de jaren tachtig van de vorige eeuw er een geweldig sporttraject was aangelegd  waar gesport kon worden, moet dit stadspark behouden blijven en juist verder worden ontwikkeld als gemeenschapsontmoetings- en sportcentrum, stelt Simons. 

De gemeenschap is net als Simons opgeschrikt met de uitgifte van percelen in de Cultuurtuin. Minister Mike Noersalim heeft twee dagen voordat hij aftrad, als waarnemer op Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer de gronddocumenten getekend. De dag daarop zijn de percelen ingeschreven door de hypotheekbewaarder, waarna de ontbossing is begonnen. Milieu-activisten en anderen hebben voorkomen dat de bulldozer nog meer bomen kon ontwortelen.

Minister Diana Pokie van Grond- en Bosbeheer (ABOP) om commentaar gevraagd over deze uitgifte, zegt aan Starnieuws dat zij alle dossiers zal opvragen en er een besluit over zal nemen. Zij heeft vrijdag het bewind van dit departement overgenomen. Maandag begint het echte werk op het ministerie. 
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April