Teleurgestelde Jogi in regeerteam: Niets heeft geholpen
15 Jul, 00:01
foto
Assembleelid Mahinder Jogi (VHP)


"Ik wens degenen die deze regering hebben samengesteld, succes toe", zegt een teleurgestelde VHP-topper, Assembleelid Mahinder Jogi in gesprek met Starnieuws. Hij vindt dat ondanks alle kritiek, gesprekken en ophef die gemaakt is, alle kandidaat-ministers toch zijn behouden. "Dat vind ik heel teleurstellend. Ik ga mijn werk gewoon doen en wat we beloofd hebben aan het volk proberen te realiseren", zegt de politicus. 

Jogi vindt dat Prahlad Sewdien (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en Amar Ramadhin (Volksgezondheid) niet in het regeerteam moesten worden opgenomen. Volgens de volksvertegenwoordiger is Sewdien omringd door NDP'ers en zij gaan het beleid helpen uitmaken. Over Ramadhin stelt de VHP'er dat er anderen in de partij zijn die hard gewerkt hebben. Een van die personen kon op deze post zijn geplaatst. 

Over ministerskandidaten van andere partijen wil Jogi helemaal niks zeggen. "Als het ons niet gelukt is om in eigen huis orde op zaken te stellen, kan ik niks zeggen over andere kandidaten", meent Jogi. Hij voert aan dat hij gezien heeft dat mensen zichzelf, vrienden en sponsoren redden in plaats van het land. Santokhi heeft zich volgens Jogi laten omringen door allerlei mensen die meebepalen, terwijl in de verkiezingsstrijd zij in geen velden of wegen te zien waren. 

Meer dan 108.000 mensen hebben op de VHP gestemd, maar uiteindelijk blijkt kapitaal het te winnen van het gewone volk, vindt Jogi. "Liever was een kind van een landbouwer op LVV geplaatst, in plaats van iemand die belangen heeft in de sector." De volksvertegenwoordiger zal zich kritisch opstellen, zoals hij dat altijd gedaan heeft en zijn ondersteuning geven om het land uit de crisis te helpen halen. "Maar blij ben ik niet met de gang van zaken en ik zal mij de mond ook niet laten snoeren," belooft Jogi.