Digicel doneert 100 tablets voor onderwijs binnenland
11 Jul, 02:28
foto
Onderwijsminister Lillian Ferrier neemt de tablets in ontvangst van de CEO van Digicel, Deonarine Gopaul.


Digicel Suriname heeft 100 Samsung tablets ter waarde van US$ 15.000 gedoneerd aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Deze zullen ingezet worden voor het binnenland. Minister Lilian Ferrier is ingenomen met deze geste. Zij nam de tablets in ontvangst van de CEO van het telecommunicatiebedrijf, Deonarine Gopaul. 

Deze donatie komt na gesprekken met het ministerie, waaruit bleek dat de onderwijsstructuren versterkt moesten worden met technologische apparatuur, vooral die van het binnenland. Minister Ferrier wenst de toegankelijkheid van afstandsonderwijs voor alle studenten te verbeteren, maar ook, op langere termijn, de digitale vaardigheden van de studentengemeenschap te verbeteren.

De tablets zijn volgens Ferrier zeer welkom. Het grootste deel zal beschikbaar gesteld worden voor het Surinaamse Pedagogisch instituut (SPI). Het SPI voert een speciaal programma uit, waarbij er stagiaires naar het binnenland worden uitgezonden om les te geven. Het ander deel van de tablets is bestemd voor enkele hulpbehoevende gezinnen, waarvan de ouders de bewindsvrouw hebben benaderd om hulp. Het zijn vaak gezinnen met een groot aantal kinderen, waarbij de ouders de middelen niet hebben om dure apparaten voor de kinderen aan te schaffen om onlineonderwijs te kunnen volgen.”

Digicel heeft sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie in Suriname, de autoriteiten op alle mogelijke manieren ondersteund. Nu is de beurt aan het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De donatie van deze tablets is de eerste stap om digitale ongelijkheid binnen Suriname aan te pakken, aangezien scholieren tijdens deze pandemie gedwongen zijn van huis uit onderwijs te volgen. "Toen ons managementteam prioriteit begon te geven aan de hulpverlening in verband met de Covid-19 crisis, kwam de kwestie van digitale ongelijkheid voor scholieren uit het binnenland aan de orde", merkte Gopaul op. “We erkenden dat we dringend actie moesten ondernemen om te helpen de digitale kloof voor deze scholieren te dichten en hen de tools te geven die nodig zijn om te groeien in de 21e eeuw. 
Digicel is voornemens om het tarief van verschillende educatieve websites naar nul te brengen. Zo kunnen scholieren toegang krijgen tot de leerstof, zonder gebruik te hoeven maken van data, meldt het bedrijf.