VHP: Nog geen finaal regeerteam
08 Jul, 21:24
foto
De namen die circuleren op social media van voordrachten gedaan bij de procureur-generaal voor antecendenten- en milieuonderzoek.


De lijst met namen van kandidaten die circuleert op social media, is geen weergave van het finale regeerteam. In dit stadium zal bij nog meerdere mensen deze procedure worden opgestart. De partijstructuren worden ook in deze nog steeds gekend, deelt de VHP in een persbericht mee. Starnieuws verneemt dat er behoorlijk wat heibel is ontstaan in de VHP na verschijnen van de namenlijst. Het hoofd- en dagelijks bestuur zijn niet gekend voordat de namen naar de procureur-generaal zijn gestuurd. Ook in andere partijen is er weerstand over namen die genoemd worden. 

De VHP erkent dat de lijst een authentiek stuk is waarbij voorzitter Chan Santokhi, in zijn hoedanigheid als leider van de nieuwe coalitie een verzoek bij de procureur-generaal heeft gedeponeerd. Dit is de reguliere procedure bij potentiële kandidaat-ministers. Vanwege het intensieve karakter en de duur van zulke onderzoeken, moeten deze tijdig worden ingediend.

"In het kader van transparantie doen wij deze berichtgeving uitgaan. Dit doen wij echter niet zonder te betreuren dat op deze wijze wordt omgesprongen met dergelijke gevoelige persoonlijke informatie. Wij drukken de samenleving nogmaals  op het hart om de nieuwe coalitie alle ruimte te gunnen om te komen tot een voor Suriname optimale samenstelling van het nieuwe kabinet", zegt de VHP. 

Starnieuws verneemt dat er enkele wijzigingen zijn gekomen op de lijst die in eerste instantie was doorgegeven. ABOP en Pertjajah Luhur hebben een gezamenlijke lijst ingediend. De NPS is nog bezig met een 'interne strijd' over de ministerskandidaten. Ook bij de VHP is niet alles rond. PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft zijn zoon Bronto (Binnenlandse Zaken) en Uraiqit Ramsaran (Sociale Zaken) voorgedragen. Bij ABOP gaat het om Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), Diana Pokie (Grond- en Bosbeheer), Albert Jubithana (Regionale Ontwikkeling), David Abiamofo (Transport, Communicatie & Toerisme) en Mavrick Boejoekoe (Natuurlijke Hulpbronnen). 

Tuesday 04 August
Monday 03 August