90 personen genezen; quarantainecijfer flink omlaag
07 Jul, 18:04
foto
De Covid-19 teller op de website is drastisch veranderd vandaag in positieve zin. Maar liefst 90 personen zijn genezen verklaard. 216 mensen mochten de overheidsquarantaine verlaten.


Door het versoepelde ontslagbeleid zijn vandaag maar liefst 90 personen die Covid-19 positief waren, ontslagen. Het aantal genezen personen is enorm gestegen. De teller is van 315 gesprongen naar 405. 

Het aantal positieve gevallen is gestegen met 20. De active cases zijn van 285 teruggelopen naar 204. In Suriname zijn tot nu toe 634 personen geïnfecteerd geraakt met het coronavirus. 7 patiënten zijn opgenomen in de Intensive Care Unit van de ziekenhuizen. 

216 personen die in overheidsquarantaine waren, mochten vandaag ook naar huis. Van de 441 personen die in quarantaine waren, zijn nog slechts 225 overgebleven. Mensen die terugkeren uit Nederland, mogen nu gewoon naar huis. Zij moeten wel twee weken thuis in quarantaine. Van de ruim 1000 repatrianten is slechts één persoon op de luchthaven positief getest op Covid-19, deelde Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, maandag mee tijdens de Covid-update. 

De kans is klein dat iemand die uit Nederland komt Covid-19 positief is, meent Jessurun. Voor passagiers uit andere landen als Brazilië en de Verenigde Staten hanteert Suriname zeven dagen overheidsquarantaine en zeven dagen thuisquarantaine. De meeste symptomen uiten zich tussen vijf en zeven dagen. 38 procent van de personen die in quarantaine is geplaatst, is positief getest op het virus. Dit zijn mensen die hier contact hebben gehad met een besmette persoon. 
Advertenties