Somohardjo wordt nog gemonitord, maar is stabiel
03 Jul, 02:52
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo.


PL-voorzitter Paul Somohardjo is blij dat hij donderdag de Intensive Care Unit (ICU) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft mogen verlaten. Zijn toestand is stabiel, maar hij wordt nog wel gemonitord. Het medische team gaat onder meer na of hij in staat is om zonder extra medicatie verder te gaan en houdt de gezondheidstoestand van de politicus nauwlettend in de gaten.

Somohardjo zegt dat hij ontzettend dankbaar is voor alle beterschapswensen en steunbetuigingen vanuit de samenleving, in het bijzonder zijn partijgenoten, familie en vrienden. Woensdag werd bekend dat hij positief werd getest op Covid-19. "Hieruit blijkt eens te meer dat het virus niet discrimineert en ons kan overrompelen. Ik maak het gelukkig goed en ben u allen bijzonder dankbaar voor uw beterschapswensen", zegt hij.

"Mijn situatie is op dit moment stabiel. Het medische team dat mij behandelt, is zeer deskundig en ik word nauwlettend gemonitord. Vanuit deze plek wil ik een beroep op u doen om de juiste voorzorgsmaatregelen te blijven nemen om zoveel mogelijk besmetting met Covid-19 te voorkomen. Ik hoop heel gauw weer volledig hersteld te zijn", vervolgt de PL-voorzitter.

Inmiddels zijn de gebouwen op het PL-terrein te Beekhuizen volledig ontsmet. Personen die nauw contact hadden met de politicus zijn intussen ook al in kaart gebracht en, waar nodig geacht, in quarantaine geplaatst. Somohardjo heeft van het medische team het advies gekregen om het de komende dagen nog rustig aan te doen. Gisteren zijn ook DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en NPS-ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo uit de ICU van het AZP ontslagen.

Tuesday 11 August
Monday 10 August
Sunday 09 August