ATM's nog steeds beperkt tot SRD 1.000 per dag
29 Jun, 06:40
foto


Sinds 4 juni hebben de banken de daglimiet bij de ATM's gesteld op SRD 1.000 per dag. Veel ATM's zijn vaak leeg en worden niet tijdig aangevuld. Verschillende zaken, waaronder ook bouwmaterialen en kleine supermarkten, hebben geen pin-apparaat. Mensen worden ernstig gedupeerd door de situatie. 

Vanuit de financiële sector verneemt Starnieuws dat er een schaarste is aan SRD's. Een nieuwe geldlading wordt rond 12 juli verwacht. Voorlopig zullen de banken hun limiet bij de ATM's niet kunnen vergroten naar SRD 2.000 en SRD 3.000 per dag. 

Hoewel er veel cash geld is gepompt in de samenleving, schijnen de SRD-biljetten vastgehouden te worden. De banken zijn daardoor niet in staat de ATM's volop bij te vullen. Verschillende zaken waar wel een POS-apparaat was, willen liever cash geld. "A apparaat broko", zegt een eigenaar van een bouwmaterialen zaak, op een vraag van een klant of hij met zijn pinpas kan betalen. 

"Vandaag is de telefoonlijn niet in orde", krijgt weer een klant te horen in een slagerij. "Nee, a apparaat no wroko en mi musu pai leverancier", legt een supermarkthoudster uit. Hoewel giraal geld wordt gepromoot door de bankinstellingen, blijkt dat op veel plekken contant moet worden betaald. Het uitbetalen van veel arbeiders gebeurt ook cash. 

Monday 10 August
Sunday 09 August