Santokhi: Coalitie-overleg nog gaande
26 Jun 2020, 21:09
foto


Er vinden inderdaad gedachtewisselingen plaats, mede door de input van maatschappelijke organisaties tijdens de hearings. De coalitiepartijen VHP, ABOP, NPS en PL zijn nog steeds in overleg. Dit laat de voorzitter van de toekomstige coalitie, Chan Santokhi, weten aan Starnieuws. 

De input over het aantal ministeries, de geïdentificeerde prioriteiten en concrete voorstellen zijn serieus genomen en worden meegenomen in de vervolgbesprekingen in de coalitie. Dat gebeurt in een goede sfeer van wederzijds vertrouwen en respect, stelt Santokhi. 

"Vandaag 26 juni hebben wij een structurenvergadering gehouden en zijn zaken naar voren gebracht in het kader van de samenwerking met andere partijen. Ik wil u erop wijzen dat wij één doel voor ogen hebben en dat is de toekomst van ons land veilig te stellen", schrijft Gregory Rusland, voorzitter van de NPS op zijn Facebook-pagina. 

"De issues zullen met de voorzitters van de overige partijen besproken worden en wij doen er alles aan om waar zaken vlot getrokken dienen te worden, dat ook te doen. Ik doe een beroep op u ons de ruimte te geven om zaken te bespreken en oplossingen te vinden. Gaarne geen emotionele reacties op social media plaatsen die onze werkzaamheden negatief kunnen beïnvloeden," zegt Rusland. 

De NPS heeft vanmiddag op de structurenvergadering besproken dat de ABOP het ministerie van Olie & Gas wil hebben. Hier is de NPS niet over te spreken. Zaterdag is er overleg tussen de leiders om deze kwestie verder te bespreken. 
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March