Covid-19: Aantal besmettingen is aan het afvlakken
23 Jun 2020, 00:01
foto
De epidemiologische curve van 13 mei tot 17 juni. De grafiek toont aan wanneer de mensen ziek zijn geworden. De besmettingen zijn aan het afvlakken. (Bron: Ingrid Krishnadath en Radjesh Ori)


Na de verkiezingen is er een uitbraak geweest van Covid-19 in Suriname. Uit de epidemiologische curve gepresenteerd door Ingrid Krishnadath, hoofd Public Health van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, blijkt dat het aantal besmettingen nu aan het afzwakken is. In Suriname zijn er tot nu toe ruim 2.300 testen gedaan. Hiervan zijn 319 personen positief getest. De teller van de active cases staat op 179.  Het aantal genezen personen is gestegen naar 132. 

Gehoopt wordt dat de afvlakking doorgaat. Eerder is aangegeven dat er drie clusters van besmettingen waren. Alle gevallen zijn herleid naar de clusters, deelde Krishnadath mee op de Covid-update van het managementteam. Bij het bedrijf Iamgold/Rosebel Gold Mines is er nu ook een grote cluster. Het medische team is nog bezig met de aanpak in het bedrijf. De besmettingen die te maken hadden met de verkiezingsorganisatie, zijn nu onder controle. 

Krishnadath merkte op dat het nodig was om maatregelen te treffen, anders zou het aantal geïnfecteerden kunnen oplopen tot zelfs 1.000 gevallen per dag. Als zoveel mensen tegelijk per dag ziek zouden worden, zouden de ziekenhuizen en de zorgsector de situatie niet aankunnen. Vandaar dat er maatregelen worden getroffen. Grote bijeenkomsten en samenscholing van meer dan vijf personen zijn verboden. 

De besmettingen moeten zo snel mogelijk worden opgespoord, waardoor er geen verdere transmissie plaatsvindt. Naast de spontane aanmeldingen vindt er ook actieve opsporing plaats. Gemeenschappen waar veel besmettingen vandaan komen zijn: Klaaskreek, Trans America in Albina, Omgeving Tourtonnelaan, Prinsenstraat en Gongrijpstraat. Vanaf dinsdag worden verschillende buurten aangedaan. Dinsdag worden twee locaties aangedaan. In de ochtend Leiding 7A tot Koewarasan. Van 09.30 tot 12.00 uur en 's middags is het medisch team te Nieuw Weergevondenweg en Rijsdijk van 12.30 tot 17.00 uur. 

Mensen met klachten mogen appen of sms'en naar de nummers: 8934833/8925321/8924207/8924604. Voor meer informatie en tijden, de Covid-19 website raadplegen. 
Advertenties