Eerste baby van Covid-19 moeder in 's Lands Hospitaal
20 Jun 2020, 11:53
foto


De eerste bevalling van een met het Covid-19 virus geïnfecteerde zwangere is succesvol verlopen in 's Lands Hospitaal. De geboorte vond plaats middels een keizersnede op de Operatie Kamer. Dit is tevens de eerst operatieve ingreep op een Covid-19 patiënt in Suriname. 

Er is strikt volgens de protocollen gewerkt met als prioriteit de veiligheid van het team, moeder en kind. De baby, een zoon, was 1 nacht voor observatie opgevangen op de isolatie-afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en komt spoedig terug om zich bij zijn moeder te voegen, deelt de directie van 's Lands Hospitaal mee. 

Vanuit de internationale ervaring en wetenschappelijke onderzoeken die reeds zijn verricht bij de zorg voor Covid-19 zwangeren en baby's, is het verloop van de infectie zeer mild en kortdurend gebleken. Zwangeren met Covid-19  lopen in de meeste gevallen geen extra risico’s in vergelijking met de rest van de patiënten.

"Wij danken het totaal betrokken team van gynaecologen, anesthesiologen,kinderartsen, internisten, personeel Operatie Kamer, Verloskundigen, Covid-verpleging team, couveuse personeel, ambulancepersoneel, laboratoriumpersoneel, triageteam, verpleegkundigen Infectie Preventie en Controle, infectiologen en het team in het AZP. Wij wensen moeder en zoon een spoedig herstel toe," zegt de leiding van het ziekenhuis. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November