ABOP grootste partij in Sipaliwini; NDP-leden keren niet terug
07 Jun 2020, 00:00
foto
In Sipaliwini hebben 11 partijen meegedaan. Drie politieke organisaties hebben een zetel kunnen bemachtigen. De ABOP is de grootste partij geworden in dit district.


In Sipaliwini heeft de ABOP twee zetels veroverd, de NDP 1 en BEP 1. De Assembleeleden Aida Nading en Silvana Afonsoewa (NDP) keren niet meer terug. Iona Edwards die op nummer 2 was gekandideerd kreeg 1335 stemmen. Afonsoewa die van Paramaribo naar Sipaliwini is verhuisd, kreeg 944 kiezers achter zich en Nading 311. 

Dinotha Vorswijk is opnieuw gekozen voor de ABOP. Deze partij heeft een zetel erbij. Josafat Kanape zal ook zijn intrede doen in De Nationale Assemblee. De BEP zal worden vertegenwoordigd door Remi Kanapé. 

Zaterdag heeft het nieuwe hoofdstembureau dat onder leiding van Adjaikoemar Kali benoemd is, heeft de uitslag bekendgemaakt. De uitslagen van alle tien kiesdistricten zijn bekend. Het Centraal Hoofdstembureau is nu aan de beurt om het resultaat formeel bekend te maken en aan te geven wie de 51 gekozen leden zijn. 

De ABOP heeft 40 ressortraads- en 7 districtsraadszetels veroverd en de NDP heeft er 26 ressortraadsleden en 4 districtsraadszetels. Van de 22.374 kiezers in Sipaliwini, het grootste district, zijn 11.348 (51%) naar de stembus geweest. Totaal aantal ongeldige stemmen op DNA-niveau is 734 en op ressortraadsniveau 304. 

In Sipaliwini is een tijdelijk hoofdstembureau ingesteld omdat een deel van de leden Covid-19 positief is bevonden, terwijl het andere deel in quarantaine is.


De voorzitter van het tijdelijke hoofdstembureau Adjaikoemar Kali doet de presentatie. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April