Code Rood: Binnenlands vliegverkeer zuid-oosten stopgezet
31 May 2020, 01:08
foto


Het vliegverkeer uit Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica, Lawa Tabiki, Antino, Lawa Anapaike en Oelemarie is vanaf vandaag stopgezet voor passagiers van en naar Paramaribo. Met de recente lokale besmettingen is Suriname overgestapt op Code Rood (verspreiding binnen de gemeenschap; infectiebron onbekend) voor wat betreft het Covid-19 besmettingsgevaar. Eerder is bekendgemaakt dat de brug te Stolkertsijver is gesloten. 

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, worden verder verscherpt. Aan burgers wordt gevraagd zich massaal te houden aan de Covid-19 maatregelen:thuisblijven en onmiddellijk 178 bellen bij griepklachten, anderhalve meter afstand houden en regelmatige handreiniging. Dit om het groter geworden gevaar voor lokale transmissie te minimaliseren, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Vanaf vandaag wordt ook de toegestane samenkomsten van 250 personen voor religieuze bijeenkomsten teruggebracht naar 10 personen, zonder uitzondering. President Desi Bouterse zal later op de dag nieuwe maatregelen bekendmaken. 
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November