Internationale waarnemers willen spoedige afkondiging verkiezingsuitslag
29 May, 14:30
foto
De verwerking van de processen-verbaal van kiesdistrict 1 - Paramaribo - heeft nogal wat voeten in de aarde gekost. (Foto: Leroy Troon)


De missiehoofden van de delegaties van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hopen dat de voorlopige resultaten van de op 25 mei 2020 gehouden verkiezingen zo spoedig mogelijk worden bekendgemaakt. “Het Surinaams electoraat heeft recht op een proces waarbij de bevoegde autoriteiten de resultaten op een transparante en tijdige manier presenteren.”

In een verklaring roepen de missiehoofden alle partijen op om het democratisch proces te respecteren, zodat het vreedzaam en ordelijk kan worden afgerond. De missiehoofden zeggen zich aan te sluiten bij de waarnemingen in de voorlopige verslagen van de verkiezingswaarnemingsmissie van de OAS en de Caricom. Ze verwelkomen ook het langere verblijf van de OAS-waarnemers.

“We hebben de verkiezingen in Suriname op 25 mei 2020 van nabij gevolgd en het daaropvolgende proces van tellen en tabelleren van resultaten.” De verklaring is afgegeven door het hoofd van de missie van Nederland dat de functie van de lokale vertegenwoordiging van de Europese Unie in Suriname en het hoofd van de missie van Frankrijk invult.