Stemkisten Para door misverstand vervoerd naar CBB
29 May, 06:06
foto
Een politiefunctionaris inspecteert de stemkisten die vervoerd zijn van het commissariaat in Para naar het CBB.


Para heeft de processen-verbaal reeds verwerkt en de uitslag van de verkiezingen is bekend. De NDP heeft twee zetels en de ABOP één zetel veroverd in dit district. Op het terrein van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) was er een truck donderdag met stemkisten. Het heeft voor enige consternatie gezorgd dat stembiljetten van Para vervoerd zijn naar CBB/Binnenlandse Zaken. 

De voorzitter van het hoofdstembureau van Para, Armand Jurel, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij de lege stemkisten en stembussen terug moest sturen. Hij dacht dat hij alle materiaal kon inleveren bij Binnenlandse Zaken omdat de processen-verbaal al verwerkt zijn. Na overleg over en weer is besloten dat de spullen weer terug moesten naar Para. 

Jurel merkt op dat door een misverstand deze fout is gemaakt. Het materiaal is onder begeleiding van de politie vervoerd naar Paramaribo. Onder politie-escorte zijn de stemkisten en ander materiaal teruggebracht naar Para waar deze volgens Jurel weer hermetisch afgesloten is. Een van de stemkisten is na toestemming door een politiefunctionaris bij CBB opengemaakt. De politie moest weten wat er vervoerd is om een proces-verbaal op te kunnen maken. Jurel heeft de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau op de hoogte gesteld van het vervoer van de stemkisten naar CBB en weer terug. 


Een van de stemkisten is opengemaakt door de politie.
Advertenties