NDP-secretaris: Partij laat zich niet afleiden door IDOS
24 May, 07:54
foto
NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, spreekt zaterdag zijn aanhangers toe. Hij maakt zich ook niet druk om de opiniepeiling van IDOS. (Foto: Ranu Abhelakh)


NDP-secretaris Caroline Heilbron plaatst vraagtekens achter de IDOS-opiniepeiling waaruit zou moeten blijken dat de paarse partij in de oppositiebanken beland. IDOS voorspelt dat de NDP maximaal 5 zetels in Paramaribo zal krijgen en landelijk tussen 14 en 17 zetels. Heilbron om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat een peiling een wetenschappelijke basis moet hebben. Zij vraagt zich af of dit wel het geval is. "Wie zegt mij dat er een objectief onderzoek heeft plaatsgevonden?" vraagt de NDP-topper zich af. 

De NDP laat zich niet van haar stuk brengen door deze opiniepeiling. "Waar is het onderzoek gedaan? In een wijk waar de NDP niet sterk is? Is er werkelijk een peiling gedaan, of gaat het om een onderonsje waarbij iets geformuleerd is. De uitkomst is onwerkelijk. De timing is ook opmerkelijk om een paar dagen vóór de verkiezing een peiling te houden. Is het de bedoeling om de kiezers te beinvloeden?" stelt Heilbron. 

"De NDP is de grootste partij en maandag zal het volk zelf spreken," merkt het hoofdbestuurslid van de paarse partij op. Volgens haar is de peiling een bewuste zet om te proberen de kiezers te beïnvloeden. "Wij zijn standvastig en wij zijn een respectabele partij. Wij focussen ons op maandag en maken ons niet druk om IDOS. Wij weten wat de politieke kleur van deze mensen is", merkt  Heilbron op. De NDP heeft geen moeite met peilingen, maar dan moeten deze wel onafhankelijk en objectief zijn. Deze moeten niet gedaan worden door mensen die politieke belangen hebben. Volgens Heilbron zal maandag het volk door een uitspraak wijzen dat de NDP als de grootste uit de bus komt. 

Eerder zei de NDP-fractieleider Amzad Abdoel dat de partij constant eigen peilingen houdt in veld. Volgens hem zal de NDP tussen de 23 en 29 zetels behalen maandag. "Wij laten ons door niemand ontmoedigen," stelde hij. 

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July