Guyana: Aantal Covid-19-gevallen gestegen tot 127
23 May, 08:54
foto
Een mobiele corona test unit in Oost La Penitence, Georgetown, Guyana.


In buurland Guyana heeft het ministerie van Volksgezondheid vrijdag gezegd dat het aantal Covid-19-gevallen 127 is waaronder tien doden. Het departement zei dat er 37 extra personen werden getest. In totaal zijn 1.366 testen uitgevoerd, waarvan 1.239 personen negatief zijn getest.

Er zijn 57 personen hersteld van de infectie, terwijl er nog 60 actieve gevallen zijn. Drie patiënten liggen op de Covid-19 Intensive Care. Het is de gezondheidswerkers opgevallen dat de meeste geïnfecteerden mannen zijn, 57%. "Elke man die besmet is, kan mogelijk zijn hele huishouden besmetten," zei het ministerie in zijn dagelijkse update. Het heeft opnieuw een beroep gedaan op de mannen om hun maskers te dragen en andere voorzorgsmaatregelen te nemen om de verspreiding van de ziekte te stoppen.

Het ministerie is ook bezorgd over de toename van het aantal gevallen dat onlangs in regio zeven is geconstateerd. Het heeft er bij de personen op aangedrongen zich te houden aan de geldende Covid-19-richtlijnen.

Intussen heeft het Guyanese consulaat in New York laten weten dat meer dan 60 Guyanezen in de Verenigde Staten zijn overleden aan Covid-19. Er is op Facebook een herdenkingsplatform gemaakt om de Guyanezen die zijn overleden aan het coronavirus te eren, zodat familie, vrienden en de grotere Guyanese gemeenschap hun respect kunnen betuigen in deze tijd van sociale afstand, zei de consulaat-generaal van Guyana in New York, Barbara Atherly.
Advertenties