Strei! nummer 1 op stembiljet Paramaribo
29 Apr 2020, 11:29
foto
De volgorde waarin de politieke partijen die in Paramaribo deelnemen aan de verkiezingen, op het stembiljet zullen verschijnen. (Foto: René Gompers)


In alle kiesdistricten hebben politieke vertegenwoordigers vandaag via het lot de volgorde waarop de partijen op het stembiljet komen, bepaald. In Paramaribo staat Strei! op de eerste plaats. Het lot is getrokken door districtssecretaris Conrad Acton, omdat Strei! laat was. De Nieuwe Wind staat op de 17e plek. 17 politieke partijen dingen naar de 17 zetels in Paramaribo. 

Alle vertegenwoordigers van de politieke partijen hebben een naam getrokken van de deelnemende partijen. Opvallend is dat de NDP-vertegenwoordiger de eigen naam heeft getrokken in Paramaribo. Daarna heeft de tweede vertegenwoordiger van de partij nummer 8 getrokken. 

Alle politieke vertegenwoordigers trokken een naam, waarna de persoon van de partij een lot trok om de volgorden op de lijst te kunnen bepalen. De loten waren van 1 tot 17 genummerd in Paramaribo. Alle 17 partijen die deelnemen aan de verkiezingen, hebben kandidaten gesteld in Paramaribo. In de districten doet niet iedereen mee. 

Nu de plek op het stembiljet bekend is, zullen de politieke partijen hun achterban instrueren hoe te stemmen. De loting had een vlot verloop. 
Advertenties