Corinthiërs naar halve finale lidbondentoernooi
30 May 2011, 22:30
Spelmoment uit de beslissingswedstrijd Corinthiërs tegen Flamingo (2-1).

Corinthiërs, semikampioen van de Wageningen Sport Bond, heeft zich zondag ten koste van Flamingo uit Coronie als vierde en laatste ploeg uit regio West geplaatst voor de volgende ronde van het Integra Lidbonden toernooi van de SVB. Na de eerste ronde in de poule eindigden beide teams op een gelijk aantal punten waardoor een beslissingswedstrijd noodzakelijk was.

De partij werd in Nickerie gespeeld op neutraal terrein. Waarschijnlijk was dat ook de reden dat de publieke belangstelling tegenviel. Al na twee minuten viel het eerste doelpunt. Humphrey Bow bracht de stand op 1-0 voor Korinthiërs na een verkeerde terugspeelbal in de Flamingo-verdediging. Er vielen verder nauwelijks hoogtepunten te noteren in de eerste helft.

De tweede speelperiode gaf nagenoeg hetzelfde spelbeeld te zien tot in de 76e minuut de ingevallen Macklon Tolies de voorsprong van Corinthiërs verdubbelde. Tolies nam de bal aan uit een dieptepass en kwam vervolgens in één tegen één situatie met de doelman van Flamingo terecht. Hij omspeelde de goalie en schoot de bal in het doel.

Dit doelpunt leek Flamingo wakker te schudden. Na een aantal gevaarlijke aanvallen op het doel van Corinthiërs werd een speler van Flamingo in het strafschopgebied neergehaald. De arbiter wees onverbiddelijk naar de witte stip. Mario Monkou verzilverde de strafschop in de 85e minuut. In de slotfase slaagde de kampioen uit Coronie er niet in om nog op gelijke hoogte te komen.

In het lidbondentoernooi stonden dit weekend nog twee beslissingswedstrijden op het programma. In de regio Midden won Inter Milan met 2-0 van Slee Juniors. Ook Tibiti en Real Spartaan moesten in een extra wedstrijd uitmaken welke ploeg doorgaat naar de halve finaleronde van het lidbondentoernooi. Deze partij eindigde in een 2-2 gelijkspel waarna Tibiti de penaltyserie wist te winnen.

Komend weekend wordt het lidbondentoernooi vervolgd. De kampioen en semi-kampioen van het toernooi promoveren rechtstreeks naar de eerste klasse van de SVB. De nummer drie speelt twee promotie- degradatiewedstrijden tegen Real Saramacca dat vorige week als twee na laatste eindigde in de eerste klasse.