Barcelona fans dolgelukkig met overwinning
28 May 2011, 18:00
Veel fans van Barcelona maar ook Manchester United in de V-Tunnel vanmiddag. (Folto: Ramon Keijzer)

De Barcelona fans in Suriname zijn dolgelukkig met de sublieme overwinning van hun favoriete club op Manchester United. Met de 3-1 overklaste Barcelona Manchester United. Op verschillende plekken keken fans samen naar de finale van de Champions Leaguewedstrijd. In de V-Tunnel hield 'Simple' (Earl Thijm) het publiek flink bezig. Er werden heel wat prijzen weggeven. De flitsen vanuit V-Tunnel en de wedstrijd was live te zien op SCCN, die alleenrecht voor de uitzending had.

Manchester United met de 40-jarige Nederlandse doelman, Edwin van der Sar, heeft ook aardig wat fans in Suriname. Van der Sar speelde op Wembley de allerlaatste wedstrijd. Hij sluit zijn enorme voetbalcarrière met deze wedstrijd af. Maar hij heeft de beker met de grote oren niet voor de derde keer boven zijn hoofd kunnen tillen.

Pedro opende voor Barcelona in de 25ste minuut de score. United kreeg een kans en bracht de wedstrijd op 1-1 in de eerste helft. Waar velen op gewacht hadden, gebeurde. Favoriet Lionel Messi schoot in de tweede helft een feilloos doelpunt. United keek op een achterstand van 2-1. In de V-Tunnel waren de fans niet meer te houden. Hier hebben ze de hele middag op gewacht. Een doelpunt van Messi!

United was na 69 minuten uitgeschakeld na een prachtig schot van David Villa (3-1). Barcelona heeft mooi voetbal laten zien. Wereldwijd zijn fans en critici lovend over de wedstrijd. "Barcelona heeft verdiend gewonnen", is de conclusie in V-Tunnel van overgelukkige fans.