Verontwaardiging over politie-optreden in twee gevallen
14 Apr 2020, 02:50
foto
Een politieman pakt zijn wapen en schiet in de lucht. Velen vragen zich af waarom de agent in de lucht moest schieten. (Beeld: FB)


Velen in de samenleving, onder wie ook bestuursleden van de Surinaamse Politiebond hebben verontwaardigd gereageerd op geweld gepleegd door de politie. In het centrum van Paramaribo is te zien hoe een politieman iemand die op straat was tijdens de lockdown zweepslagen toebrengt. 

In een ander geval slaan twee politiemannen een persoon. Ineens haalt een van de agenten op klaarlichte dag zijn dienstwapen tevoorschijn en lost een schot in de lucht. Uit het videobeeld blijkt niet waarvoor het nodig was. Omstanders laten duidelijk hun afkeuring merken over dit gedrag van de politieagenten. Het hele verhaal is niet te zien op de video. De ware toedracht moet uit het onderzoek blijken.  

Korpschef Robert Prade om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij nog de schriftelijke rapportage moet krijgen. "Voor nu kan ik wel zeggen, dat het handelen afgekeurd wordt en geheel tegen de instructies is". Op basis van het formele verslag zal verdere actie worden ondernomen. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November