NPS-voorzitter Rusland bezorgd over Staatsolievelden
06 Apr, 02:34
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland tijdens het aangepaste congres zondag. (Foto: NPS)


NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft op de aangepaste bijeenkomst van het congres zondag zich bezorgd geuit over onderhandelingen die gaande zijn over verkoop van Staatsolie-aandelen in Blok 58 en de Study area daaronder. Terwijl de concentratie is op het Coronavirus, moet er gewaakt worden dat de regering stiekem probeert "de toekomst van onze kinderen te vernietigen". Er moeten modellen bedacht worden om te protesteren. Er zijn hierover gesprekken gevoerd met leiders van oppositionele politieke partijen. Afgesproken is gezamenlijk op te treden in deze kwestie. 

Staatsolie algemeen directeur, Rudolf Elias, heeft tegenover Starnieuws bevestigt dat er diverse brieven worden gestuurd naar het bedrijf. Zondag zei hij op Radio ABC, tijdens een aangepaste uitzending van Welingelichte Kringen, dat president Desi Bouterse en Etienne Boerenveen, president commissaris achter het beleid staan dat er nu geen aandelen van Blok 58 of de Study Area zullen worden verkocht. Het is nog niet eens duidelijk om hoeveel olie het gaat. Er zijn twee significante olievondsten gedaan. Een derde put wordt nog geboord. 

Onderhandelingen van de vicepresident, ministers van Financiën en Natuurlijke Hulpbronnen zijn van "nul en generlei waarde", benadrukte Elias. Hij heeft intussen de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Zijn contract is verlengd tot eind van het jaar. De directie van Staatsolie is de enige die bij wet kan beslissen of er partners aangetrokken worden voor de olievelden.