3 Covid-19 patiënten uit IC SVZ; 1 in kritieke toestand
03 Apr 2020, 12:12
foto
Covid-19 artsenteam op de Intensive Care van St. Vincentius Ziekenhuis. Van l-r: Bernardo Panka, Alisha van Axel en Preveen Banwarie.


Drie van de vier Covid-19 patiënten op de Intensive Care van het St. Vincentius Ziekenhuis zijn recentelijk zodanig hersteld dat ze konden worden ontslagen. Twee patiënten zijn terugverwezen naar de Covid-19 afdeling van ’s Lands Hospitaal, de derde kon gelijk terug naar huis en is thans in thuisisolatie. De situatie van de vierde Covid-19 patiënt op de IC is helaas kritiek. Deze patiënt krijgt momenteel zeer intensieve zorg, waarbij de artsen en verpleegkundigen op de IC vechten voor zijn leven.

Algemeen directeur Manodj Hindori van het SVZ heeft een rotsvast vertrouwen in zijn Covid-19 team op de IC, maar als het coronavirus eenmaal het lichaam is binnengedrongen en het luchtwegenstelsel heeft aangetast, hebben ook zij niet meer alles in eigen hand. Hindori heeft daarom zijn personeelsleden gevraagd de Covid-19 patiënt mee te nemen in hun harten en in hun gebeden. Hij doet nu ook een beroep op de totale samenleving om te bidden voor herstel van de patiënt. 

De directeur wijst erop dat de gemeenschap nog onvoldoende beseft onder welke zeer moeilijke omstandigheden het Covid-19 team op de IC moet werken. Het gaat om een nieuw zeer besmettelijk coronavirus. Daar waar velen bang zijn voor besmetting, staan deze artsen en verpleegkundigen in de frontlinie en zetten zich iedere dag weer onbevreesd in om de Covid-19 patiënten in leven te houden. Hij brengt daarom grote hulde uit aan zijn Covid-19 team en vindt dat hun heldenrol teveel onderbelicht blijft.

Helaas zijn nu de beschermingsmiddelen in zijn ziekenhuis snel schaars aan het worden. Het ziekenhuis heeft dringend behoefte aan mond/neusmaskers, handschoenen, jassen, schorten, spatbrillen, desinfectant, alcohol en dergelijke. Hoewel er wel al diverse individuele donaties zijn gedaan aan zijn ziekenhuis, hoopt Hindori dat vanuit de samenleving een grotere bijdrage wordt geleverd om de best mogelijke zorg te kunnen blijven bieden aan de Covid-19 patiënten in het ziekenhuis.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November