Relschoppers al drie dagen bezig politie uit te lokken
01 Apr 2020, 04:29
foto
Een voertuig dat gebruikt werd om te protesteren, is door de relschoppers behoorlijk vernietigd.


Ook op de derde dag van de gedeeltelijke lockdown is het misgegaan te Latour (Ramgoelamweg), Pontbuiten, Goede Verwachting en Menkendam. Jongeren hebben de gewapende eenheden flink uitgelokt en de openbare orde behoorlijk verstoord. Konrad Acton, districtssecretaris van Paramaribo Zuidwest, zegt in gesprek met Starnieuws dat barricaden opgeworpen waren op diverse plaatsen. Er zijn ook banden en andere spullen in brand gestoken. 

"Zelfs een oude koelkast en microwave zijn gebruikt om de straat te barricaderen. Wanneer de jongeren de politie zien aankomen, rennen ze naar de verschillende erven. In het donker zijn ze moeilijk te achterhalen," zegt Acton die namens de bestuursdienst met de politie meegaat. Acton begrijpt de houding van de oproerkraaiers niet. Hij merkt op dat in de buurten met een soundtruck informatie is gegeven, dat het gaat om de gezondheid. Covid-19 is een besmettelijke ziekte daarom heeft de regering diverse maatregelen getroffen. Gisteren was de bestuursdienst vanaf 16.00 uur in de probleemwijken. Er is gesproken met buurtbewoners. Opnieuw is uitgelegd dat het om het belang van iedereen gaat dat mensen binnenblijven, 2 meter afstand houden en de hygiëne in acht moeten nemen. Nagegaan is om welke jongeren het gaat die herrie schoppen. Hij is teleurgesteld dat alles wat tot nu toe gedaan is, niet heeft geleid tot rust in deze buurten. 

Afgelopen avond en nacht heeft de rebellie ergere vormen aangenomen. Een voertuig van de relschoppers is zodanig gemanoeuvreerd op de weg waardoor het veel schade heeft opgelopen. Op het wegdek zijn flessen, stenen, stokken en brandstapels aangetroffen. De politie, die ondersteund wordt door militairen, is flink geprovoceerd. Nagegaan wordt op welke wijze de mensen duidelijk gemaakt zal worden dat dit gedrag achterwege gelaten moet worden. 
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November