Scholen vanaf maandag gesloten; Paasvakantie vervroegd
14 Mar, 19:23
foto
Vicepresident Ashwin Adhin tijdens de persconferentie vanavond. Hij wordt geflankeerd door minister Lilian Ferrier en Vijay Chotkan. (Foto: René Gompers)


De scholen zullen maandag niet opengaan. Dit is zojuist meegedeeld tijdens een persconferentie. Vicepresident Ashwin Adhin zei dat in De Nationale Assemblee meegedeeld is dat een protocol gevolgd zou worden op de scholen. In zo een korte termijn is dat niet mogelijk. 

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, voerde aan dat kinderen beschermd zullen worden. In verband met besmettingsgevaar heeft de regering besloten alle scholen, ook het bijzonder onderwijs te sluiten. De Paasvakantie gaat vervroegd in op 16 maart tot en met 14 april. Alle tentamens worden voorlopig verschoven. 

Adhin merkte op dat er alleen maar één vijand is op dit moment, het virus. Een bondsvoorzitter gaat niet bepalen of scholen gesloten worden of niet. Hij doelde op Reshma Mangre die leerkrachten had opgeroepen om maandag niet naar school te gaan. 
Advertenties

Sunday 20 September
Saturday 19 September
Friday 18 September