BvL/ALS-voorzitter: Scholen vanaf maandag sluiten
14 Mar 2020, 12:46
foto
Reshma Mangre, voorzitter van BvL en ALS.


Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), roept alle onderwijsgevenden op vanaf maandag de school niet te bezoeken. Er wordt een beroep gedaan op de ouders om hun kinderen thuis te houden. Dit heeft te maken met preventieve maatregelen ter bescherming van iedere Surinamer, maar in het bijzonder de kinderen. De BvL/ALS stelt voor om de Paasvakantie eerder te laten beginnen.

Mangre merkt tegenover Starnieuws op dat vanuit de regering instructies zijn gegeven om geen bijeenkomsten te hebben met meer dan honderd personen. De districtscommissarissen hebben alle vergunningen ingetrokken. Op scholen zijn honderden kinderen bijeen. Er zijn klassen van dertig tot vijftig kinderen. Het besmettingsgevaar is dan heel groot, benadrukt de vakbondsleider.

De oproep geldt voor alle niveaus van het onderwijs, stelt Mangre. Zij zegt niet te wachten op minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om de scholen te sluiten. "De regering wacht te lang. Als het kalf verdronken is, gaat men de put dempen", voert de vakbondsleider aan. "Dan mag de minister weer boos worden, maar de gezondheid van kinderen en leerkrachten gaat voor," benadrukt Mangre.

De vakbondsleider voert aan dat het voorstel is om de Paasvakantie vervroegd in te laten gaan maandag. De vakantie kan dan aan de hand van de ontwikkelingen ingekort worden. Daarna kunnen alle onderwijsactiviteiten weer plaatsvinden. "Wij willen dus geen vrije dagen, daarom ook het voorstel om de Paasvakantie eerder te laten beginnen", stelt Mangre. De Paasvakantie begint over twee weken, waarna de schooldeuren weer op 27 april open zouden gaan. "De school kan dan op 15 april beginnen, waardoor kinderen geen lessen missen en de gezondheid is gegarandeerd," zegt Mangre.
Advertenties