NZR kondigt spoedoverleg aan over continuïteit zorg
26 Feb, 18:26
foto


Het is inderdaad zo dat er op gezette tijden essentiële geneesmiddelen en medische verbruiksartikelen niet voorradig zijn, zegt de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) in een verklaring. Over gebrek aan chemokuren, wordt meegedeeld dat vandaag een partij binnenkomt en in het weekend het resterende deel.

De NZR zegt dat de bezorgdheid van de Vereniging van Medici in Suriname (medische specialisten in het ziekenhuis) "ook onze zorg is". De ziekenhuisdirecties zijn er om continuïteit en kwaliteit in samenspraak met alle actoren in stand te houden. "Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om de ziekenhuizen volledig operationeel te houden," staat in een verklaring. 

De ziekenhuizen zijn in continu overleg met het ministerie van Volksgezondheid. Om de continuïteit en kwaliteit van zorg in stand te houden, zal er deze week overleg plaatsvinden tussen het ministerie van Volksgezondheid, de NZR en het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname.

De VMS heeft in een persbericht meegedeeld zich ernstig zorgen te maken over het gebrek aan belangrijke geneesmiddelen. Benadrukt wordt dat de artsen hun werk niet kunnen doen door gebrek aan bepaalde geneesmiddelen.  Deze noodkreten zijn al eerder geuit, maar de tekorten blijven zich niet alleen herhalen, maar ook zijn er steeds meer tekorten op meerdere gebieden. 


Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March