Notch trekt aan langste eind tegen Leo Victor (4-3)
01 Feb 2020, 12:38

Het waren uiteindelijk 7 doelpunten waarmee de toeschouwers zaterdagavond zijn verrast tijdens de ontmoeting Leo Victor tegen Notch in het Franklin Essedstadion. Notch, de ploeg uit Moengo kwam na een 3-1 achterstand bij rust sterk terug en won uiteindelijk met 4-3 van de thuisspelende Leo Victor. Deze wedstrijd werd de eerste verliespartij voor Leo Victor in deze 1e Divisie competitie van de SVB.

Een aantrekkelijke wedstrijd waarin het op enkele momenten hard aan toe ging. Leo Victor keek aan tegen enkele gele kaarten en een rode kaart. Glerby Eduards opende na 6 minuten de score voor Leo Victor. Uit een vrije trap ver buiten het strafschopgebied verraste hij de jeugdige doelman, Jare Brunswijk van Notch;1-0.  De ploeg uit Moengo gaf twee minuten later gelijk antwoord hierop. Uit een hoekschop is zuiver ingekopt. Echter gaf de grensrechter aan dat bij het nemen van de hoekschop, de bal van buiten de achterlijn het veld in kwam. De arbiter keurde het doelpunt af.

Notch liet het niet hierbij  en in de 13e minuut kon Rafael de Souza vanuit een achterzet hard uithalen; 1-1. Daarna was het een open en enerverende strijd. Notch zette druk maar tegen de verwachtingen in nam Leo Victor het spel over. Twee doelpunten volgden hierna waaronder een penalty. Saviero Gazon nam beide doelpunten voor zijn rekening.

In de tweede helft tapte Notch uit een ander vaatje. Vanaf de start werd steeds meer druk gezet op de verdediging van Leo Victor. Na vier minuten spelen in deze helft werd de achterstand verkleind. Arnold 'Kroeboe' Landvelt die tijdens wedstrijd gevaarlijk was, kon door een fout in de verdediging van dichtbij de 11 meter stip, de aansluitingstreffer scoren; 3-2.

Het duurde tot in de 64e minuut, toen Jonas dos Santos Miranda vanuit links doelman Johan Polynice met een afstandsschot verraste; 3-3. In de 70e minuut kreeg Raynell Gambier van Leo Victor zijn tweede gele kaart en kon hij gaan douchen. Leo Victor toonde toch klasse en kwam met 10 man, tot twee keer toe dichtbij een doelpunt maar vond de paal in zijn weg. Notch beukte verder in de verdediging van Leo Victor. Pas in blessuretijd kwam de doorbraak. De bal werd met de hand gespeeld in het strafschopgebied. De arbiter zag dit niet, maar de grensrechter wel. De penalty die volgde werd verzilverd door Dos Santos Miranda; 4-3. Gelijk na het winnende doelpunt floot de arbiter voor de laatste keer in deze ontmoeting. Leo Victor blijft op 8 competitiepunten, terwijl Notch er drie bij krijgt en nu op 6 competitiepunten staat. Beide ploegen hebben 5 wedstrijden gespeeld.

In de ontmoeting tussen SNL-PVV  werd het 2-1.