25 werknemers Alliance krijgen beschikking als ambtenaar
21 Jan, 08:51
foto
Een van de werknemers van plantage Alliance tekent voor ontvangst van haar beschikking als ambtenaar. (Foto: LVV)


25 arbeiders van plantage Alliance hebben de status van ambtenaar gekregen. Afgelopen weekend hebben zij van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hun beschikking gekregen. Voor de arbeiders betekent dit een zekerheid voor de toekomst. Zij zijn er heel blij mee dat na veertig jaar hun status in orde is gemaakt. 

In september vorig jaar werd Parmessar ermee geconfronteerd dat de arbeiders die te werk gesteld zijn te Alliance geen beschikking hadden, meldt de LVV-voorlichting. Aan de arbeiders is door verschillende bewindvoerders beloofd om deze in orde te maken, echter is dit steeds uitgebleven. Parmessar gaf aan dat hij alles in het werk zou stellen om hierin verandering te brengen.

De minister heeft er meteen werk van gemaakt en heeft zaken in drie maanden in orde gemaakt. “Elke Surinamer heeft dat recht als mens voor een stukje zekerheid, dat is en noem ik een menswaardig bestaan hebben. Na bijkans 40 jaar heb ik groen licht van president Bouterse gehad om een droom en grote wens van de werknemers van Alliance te kunnen realiseren en dat is, hun beschikking als ambtenaar in orde te maken en uit te reiken," zei de bewindsman in de toespraak tot de werknemers. 
Advertenties

Saturday 29 February
Friday 28 February
Thursday 27 February