Vader krijgt vier jaar celstraf voor seksueel misbruik dochter
17 Jan 2020, 00:57
foto


Samekoemar K. (35) is door kantonrechter Maytrie Kuldipsingh veroordeeld tot een celstraf van vier jaar op de rechtszitting van donderdag. Hij heeft zijn bloedeigen dochter verkracht. Officier van justitie (ovj), Roline Gravenbeek, had een celstraf van acht jaar geëist. Zij voerde aan dat wettig en overtuigend bewijs geleverd is, ook al blijft de verdachte het feit ontkennen. Het kind heeft een volmondige verklaring afgelegd. De magistraat week af van de eis, omdat het meisje verklaard had dat ze eerst door iemand anders misbruikt was. Vervolgens heeft haar vader haar ook misbruikt.  

Het meisje vertelde dat ze vanaf haar zevende tot haar negende jaar misbruikt werd door haar vader. Zij deelde ook mee dat een zekere L. haar eerst had misbruikt. Hij werd toen opgesloten. Vervolgens begon haar vader haar seksueel te misbruiken. Dit deed hij toen het meisje alleen thuis was met hem. Toen het slachtoffer tien jaar oud was, vertelde ze aan haar tante dat haar vader haar misbruikte. In eerste instantie geloofde de tante haar niet. Daarna wel. Het meisje vertelde gedetailleerd hoe haar vader haar op het bed duwde en haar verkrachtte. Ook zou de verdachte haar bedreigd hebben; ze zou pak slaag krijgen als ze het met iemand over het voorval zou hebben. Door het seksuele misbruik liep ze een eczeem op, waartegen ze behandeld werd. Ook bij de confrontatie met de vader, bleef het meisje zeggen dat ze door hem misbruikt werd. 

Samekoemar K. bleef erbij dat hij zijn dochter niet verkracht heeft. Volgens hem is het meisje door haar tante geïnstrueerd en aangezet om hem te bekladden. De magistraat voerde aan dat het gedrag van het kind niet normaal was wanneer de vader thuiskwam. Aan de psycholoog vertelt het meisje zonder enige emotie gedetailleerd over het seksueel misbruik. De kantonrechter merkte op dat het kind trauma heeft opgelopen en begeleiding nodig. 
Advertenties