DNA-vergadering na uren afgeblazen; geen quorum
16 Jan, 14:36
foto
25 leden hebben de presentielijst getekend. Er zijn 26 leden nodig om rechtsgeldig te kunnen vergaderen. Na uren wachten is de bijeenkomst gesloten. (Foto: Raoul Lith)


De vergadering van De Nationale Assemblee is niet doorgegaan door gebrek aan quorum. De openbare vergadering was uitgeschreven voor 11.00 uur. De debatten over de Huurwet Woonruimte 2020 zouden worden voortgezet. Maandag en dinsdag is er uitvoerig gediscussieerd over de initiatiefwet ingediend door Jennifer Simons en Rossellie Cotino. 

Er is langer dan drie uren gewacht op leden, maar uiteindelijk moest de vergadering worden verdaagd door Cotino die de vergadering leidt, aangezien Simons de initiatiefwet verdedigt. De oppositie heeft niet meegewerkt aan de vergadering, terwijl er voldoende leden in het gebouw waren. 25 leden hebben de presentielijst getekend. Alleen Riad Nurmohamed (VHP) heeft de presentielijst getekend, omdat hij eerder weggegaan is. De rest van de oppositie zat in de zaal, zonder te tekenen. 

NDP-fractieleider Amzad Abdoel om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat 2 leden van zijn fractie uitlandig zijn en één lid is ziek. "We hebben een poging gewaagd om deze belangrijke wet af te ronden, maar helaas. Wanneer we weer quorum kunnen opbrengen en besluiten kunnen nemen, gaan we door met het werk. Zij die er niet waren dragen hun eigen verantwoordelijkheid," merkt Abdoel op. Van de coalitie waren Raymond Sapoen, Celcius Waterberg en William Waidoe afwezig. 


Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January