Peneux gaat nieuwe uitdaging als directeur ALO aan
16 Jan, 03:26
foto
Robert Peneux is woensdag door minister André Misiekaba geïnstalleerd als directeur van ALO. (Foto: NII)


Ex-onderwijsminister Robert Peneux is woensdag geïnstalleerd als directeur van de Academische Leraren Opleiding (ALO). Minister André Misiekaba, die waarneemt op Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei dat het een voorrecht voor hem is om een zeer kundige en gedreven man als Peneux aan te stellen als directeur van ALO. 

Peneux heeft op verschillende niveaus in het onderwijs zijn bijdrage geleverd. Misiekaba noemde daarbij het HAVO, directeur van onderwijs en ook zijn bijdrage als onderwijsminister. De bewindsman memoreerde ook het feit dat Peneux zijn bijdrage heeft geleverd aan het opzetten van de Militaire Academie. “Het is voor mij een voorrecht om u namens minister Lilian Ferrier te installeren als de nieuwe directeur. Let the work begin,” zei Misiekaba.

Deze lerarenopleiding is geen onbekende plek voor Peneux. Hij heeft zeven jaar gediend als leraar op deze opleiding. Hij heeft ook gezorgd voor de transformatie van de toenmalige opleiding handelswetenschappen tot de opleiding economie op het instituut. De directeur start met volle overtuiging aan zijn nieuwe uitdaging, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Peneux geeft aan dat hij gedreven is om de overgang van het Instituut voor Opleiding van Leraren naar ALO in goede banen te leiden. “Ik weet dat transformatie niet altijd makkelijk gaat, maar ik ga voor die uitdaging,” stelt Peneux, De nieuwe directeur drukt het ministerie op het hart om processen die te maken hebben met de transformatie in een hoog tempo af te handelen. 

Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January