Ook Suriname heeft last van onbekende buitenlandse bellers
13 Jan, 05:35
foto


Veel mensen merken dat ineens vreemde nummers uit het buitenland hen bellen op de raarste momenten van de dag en nacht. Jennis Asraf, manager Corporate Communication van Telesur om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er inderdaad een toename is van spam aanvallen uit het buitenland. Dit is te merken op het netwerk van de telecom provider. 

Intussen zijn er al afspraken gemaakt met de buitenlandse partners om dit in te dammen en zijn de veiligheidsmaatregelen verscherpt, zegt Asraf. Internationaal worden verschillende netwerken aangevallen. Dat is al geruime tijd zo. Men probeert het telkens weer, legt Asraf uit. 

Enkele personen die gebeld zijn door het nummer +247176003 en +247126026 uit Ascension Island zeggen aan Starnieuws dat je vaak niks hoort als je opneemt. Zij zijn bang dat hun telefoon gehackt wordt of dat ze in de kosten worden gejaagd. Wereldwijd zijn criminele bellers actief die hun slag willen slaan. 

Asraf weerspreekt dat de nummers naar buiten zijn gekomen door de samenwerking die het bedrijf heeft met de Chinese telecomgigant Huawei. Het gaat om een wereldwijd probleem, waarmee netwerken te maken krijgen. "Als onze klanten een nummer zien dat ze niet vertrouwen mogen ze altijd contact met ons opnemen om te verifiëren of het om spam gaat," zegt Asraf. 
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May