De Ster naar volgende ronde lidbondentoernooi
16 May 2011, 12:00
Nevin Narain (links) van De Ster is in het doel verdwenen nadat hij zijn ploeg naar een 2-1 voorsprong tegen Flamingo heeft gekopt.

De voetballers van Ster hebben zich dit weekend geplaatst voor de volgende ronde van het lidbondentoernooi van de Surinaamse voetbalbond. De kampioen van de Nickerie Voetbal Bond won met 2-1 van Flamingo, de kampioen van de Coronie Sport Bond.

In de eerste helft bracht Fero Dors van Flamingo na 32 minuten spelen de stand op 1-0 voor Flamingo. De ploeg uit Coronie wist de voorsprong amper vier minuten vast te houden. Toen was het Henk Godliep die met een snoeiharde vrije trap vanaf ongeveer 25 meter de gelijkmaker liet aantekenen.
Met 1-1 gingen beide teams de rust in.

Flamingo domineerde vervolgens nagenoeg de gehele tweede helft. Pas in de laatste zeven minuten wist De Ster de wedstrijd over te nemen. In de 89e minuut gaf Henk Godliep een steekpass op Nevin Narain, die middels een zweefduik de bal in het doel kopte. Door deze overwinning plaatst De Ster zich met nog één wedstrijd te spelen voor de volgende ronde van het lidbondentoernooi.
De arbiter trok vier gele kaarten bij deze wedstrijd, één voor De Ster en drie voor Flamingo. De leiding van de wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechters van de Wageningen Sport Bond.

In regio West van het lidbondentoernooi komen de kampioenen en semi-kampioenen van de lidbonden van Saramacca, Wageningen, Nickerie en Coronie tegen elkaar uit. Ook in de regio’s Noord, Zuid, Midden en Oost wordt op dit moment de eerste ronde van het lidbondentoernooi afgewerkt. Vanuit dit toernooi kunnen districtsclubs zich proberen te plaatsen voor de landelijke eerste klasse van de SVB.