Sapoen: HVB brengt educatie; geen buurtwinkels en pakketten
15 Dec, 20:45
foto
De HVB heeft zaterdagavond een vergadering gehouden te Maikoeproject. Er zijn twee kernen geïnstalleerd.


Raymond Sapoen, politiek leider van Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) zegt dat zijn partij educatie en vorming brengt naar mensen. "Als andere partijen buurtwinkels of voedselpakketten willen brengen naar hun vergaderingen, mag dat en dat is hun goed recht". Vorming en educatie zijn het etiket van HVB "en dat maakt dat wij nu de hardst groeiende partij zijn. Tide na dey, unu bigi moro wan tu gevestigde partij keba", zei Sapoen op wijkvergadering te Maikoeproject zaterdag. 

Op de vergadering werden er eveneens twee kernen geïnstalleerd: kern Maikoeproject wordt getrokken door Jurgen Taskam en kern Maretraite staat onder leiding van Valensky Kariosemito. Sapoen zei dat het een immense taak is om de sporen van de economische crisis weg te wissen en dat het "alleen duurzaam kan wanneer wij met zijn allen productiever worden en niet wachten totdat wij olie voor onze kust vinden. Het jaar 2020 wordt het jaar van de verkiezingen, maar ook het jaar van meer productie en strenge bezuinigingen. Wie ook aan de macht komt, zal moeten dealen met de krappe financiële situatie van het land en meer inkomsten uit vooral de informele economie tot een prioriteit maken. De HVB is klaar daarvoor!" 

Over het veroordelende vonnis van Desi Bouterse dat het land bezighoudt, wilde de politicus slechts kwijt dat de HVB voorstander is van verzoening en wel binnen het kader van de rechtsstaat. "We zullen onder alle omstandigheden de rechtsstaat blijven respecteren, want dat behoort tot een van de belangrijkste speerpunten van de partij."

HVB-voorzitter Mike Noersalim is ingenomen met de grote opkomst van de jongeren. De organisatie van de vergadering lag ook in handen van de jongeren. "Politiek Suriname heeft nog heel veel goed te maken naar de jongeren en vooral hen die wel ambitie hebben maar vertrouwen hebben verloren in de politiek en politici. Het 'jawablok' is volgens Noersalim geen enkele bedreiging voor de HVB. "We zijn dat etnische station allang gepasseerd en doen niet mee aan bundeling omwille van de bundeling en zeker niet op basis van ras. Je bent niet van deze wereld wanneer je als jongere  jouw toekomst in handen wilt leggen van Somohardjo, Soemita of Nain", gaf Noersalim aan. 
Advertenties

Saturday 19 September
Friday 18 September
Thursday 17 September