Dc Finisie geschokt over behandeling door politieagent
13 Dec, 14:22
foto
Districtscommissaris Frederik Finisie


Districtscommissaris (dc) Frederik Finisie van Brokopondo is geschokt over de behandeling die hij vandaag heeft gekregen van een politieagent. De man heeft zijn wapen voor hem gespannen en hem uitgescholden. Finisie zegt aan Starnieuws dat hij vanuit Fred Derbystraat had afgeslagen naar Molenpad. Een agent heeft hem gestopt en sommeerde hem om terug te keren. Dat heeft de dc niet gedaan. Hij legitimeerde zich en zei dat hij 20 meter verder naar de spuiterij moest. 

De dc zegt dat hij in zijn auto is blijven zitten en zijn ruiten dicht heeft gedaan. De politieagent bleef erbij dat hij moest wegrijden. "Kompo dya yu klootzak. Sortu f*... dc". Dat zei die agent. Hij heeft meegedeeld dat hij versterking zal vragen en hem zal leren", deelt Finisie mee. 

De agent heeft versterking gekregen. Hij is voor de auto gaan staan en heeft zijn wapen getrokken. Intussen hebben verschillende mensen gezien wat er daar gaande was. Een zwager van de president die langs reed, heeft alarm geslagen. De dc vertelt dat verschillende toppers, onder wie de minister van Justitie en Politie en de korpschef hem gebeld hebben. Een inspecteur van politie is ter plekke geweest en vroeg de dc om naar het politiebureau te komen om zijn verhaal te doen. 

De korpschef heeft de dc gevraagd om een rapport te schrijven en in te dienen. Hij hoeft niet naar het politiebureau te komen. Finisie vindt dat de politieman hem zeer onheus heeft behandeld. Hij verwacht dat er maatregelen getroffen zullen worden. Van de inspecteur mocht hij doorrijden naar de spuiterij. Finisie is ambtshalve hulpofficier van justitie.

Raoul Lith

Monday 10 August
Sunday 09 August