Bij 7 jaar waterforum eerste water scholarship uitgereikt
13 Dec, 12:57
foto
V.l.n.r. Armand Amatali, Geneva Becker, Kimberly Cali, Rakesh Joghi en Rogier Anijs. (Foto: Raoul Lith)


De stichting Water Forum Suriname (WFS) bestaat zeven jaar. Dit is donderdag niet ongemerkt voorbij gegaan. "Het doel van Water Forum Suriname was en is nog steeds, het bevorderen van duurzaam waterbeheer in Suriname. We hebben ons plek gekregen in de samenleving," zegt Manodj Hindori voorzitter van WFS.

De organisatie heeft ook dit jaar de Erwin Tsai-Meu-Tsong water award uitgereikt  aan studenten die minimaal een acht hebben gehaald voor hun afstudeeronderzoek met een maatschappelijke relevantie op het gebied van waterbeheer. Zij ontvingen ook de prijzen gekoppeld aan deze awards. De eerste plaats (SRD 3.000,-) is behaald door Rakesh Joghi, als tweede (SRD 1.500,-) staat Rogier Anijs genoteerd en de derde award (SRD 500,-) is toegekend aan Kimberly Cali.

Op de zevende jaardag van de organisatie is de eerste Fernandes Water Scholarship uitgereikt. Het is de bedoeling dat deze studiebeurs bestemd is voor de student met het best beoordeelde voorstel voor zijn of haar afstudeeronderzoek op het gebied van water. Geneva Becker is de eerste die in aanmerking is gekomen voor een Water Scholarship. Het is van belang de studenten te stimuleren om verder te gaan in de richting waterbeheer (met name alle water gerelateerde aspecten). "Dat vinden we belangrijk omdat naar onze mening zeker in een land als Suriname waar op bepaalde vlakken een overschot is aan water, we hebben zoetwater, we duurzaam hiermee moeten omgaan," zegt Alwin Linger secretaris van WFS.

Armand Amatali is ook door de stichting erkend voor zijn geleverde prestaties en kennis op het gebied van water. Linger zegt dat deze erkenning bedoeld is om mensen te memoreren die zich onbaatzuchtig tientallen jaren hebben ingezet niet alleen om integraal waterbeheer te promoten. "Maar ook hun kennis hebben overgedragen, ze zijn een baken op waterbeheer. Daar is meneer Amatali zeker één van," stelt Linger.

"Het WFS zal altijd in de frontlinie staan om een bijdrage te blijven leveren aan een gezonde toekomst van ons waterbeheer in Suriname". Duurzaam waterbeheer in Suriname bereiken en  zijn volle omvang blijft de bestaansdrijfveer voor de organisatie. De WFS-voorzitter zegt met trots dat de organisatie de afgelopen zeven jaar gegroeid is tot een bron van kennis over water en tot een organisatie die zich inzet het waterbeheer op de nationale agenda te zetten.

Hindori geeft aan dat met de oprichting van WFS er een platform is gecreëerd voor de gehele watersector. De drijfveer voor de WFS zeven jaar geleden is dat het waterbeleid versnipperd is. "Het is verdeeld over vele ministeries en andere instituten. Er moet nog veel gebeuren om ordening en structuur te brengen in de watersector voordat er sprake kan zijn van coherent integraal nationaal waterbeheer," zegt Hindori.

Raoul Lith

Monday 10 August
Sunday 09 August