Voorlichtingscampagne verkiezingen 2020 gelanceerd
11 Dec, 00:00
foto
Su20, jouw stem, onze toekomst. Het logo en de slogan van de verkiezingen die plaatsvinden op 25 mei 2020, zijn gepresenteerd dinsdagavond. (Foto: René Gompers)


Su20 (symbool voor de verkiezingen van 25 mei 2020) en de slogan: Jouw stem, onze toekomst. is dinsdagavond in de Congreshal gepresenteerd. Het verkiezingslied ‘Kow go stem’ is ‘live’ opgevoerd. Er is een extra ‘verkiezingstune’ en videoclip gemaakt. Daarin wordt de 'eenheid in verscheidenheid van culturen en bevolkingsgroepen' benadrukt.

Met de presentatie van logo en slogan is het startsein gegeven van de nationale voorlichtingscampagne voor de verkiezingen van 2020. Tot 25 mei 2020 zullen kiezers geïnformeerd worden over hoe en waar te stemmen. Bij deze voorlichtingscampagne wordt er extra aandacht besteed aan de mensen die voor het eerst of een tweede keer gaan stemmen, aan vrouwen en mensen met een beperking. Het grote doel is dat in 2020 meer dan 75 procent van de stemgerechtigden naar de stembus gaat. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en ministers Soewarto Moestadja van Arbeid en Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken, hebben het logo en de slogan onthuld. 

Noersalim zegt dat er heel veel werk verzet zal worden om de doelgroepen efficiënt en effectief te bereiken. Hij deelt mee dat “ongeveer 75 procent van het electoraat” in 2015 aan de verkiezingen heeft deelgenomen. “Het streven is om op 25 mei 2020 dat percentage voorbij te streven. Ik heb er alle vertrouwen in dat als er hard gewerkt wordt, wij dat streven ruim zullen halen.” 

Ook Whatsapp en Facebook, de meest gebruikte social mediaplatformen in Suriname, zullen worden ingezet, om vooral de jongeren te bereiken. Simons merkt op dat “bij deze vorm van communicatie waarbij men snel en gemakkelijk aan informatie komt” de mensen ook geleerd moet worden om ‘fake news’ van echt nieuws te onderscheiden. Zij en Moestadja, die namens president Desi Bouterse het woord heeft gevoerd, hebben opgeroepen om “hoe fel de strijd ook mag zijn” de integriteit, vrede en eenheid te bewaren. 

De commissie Voorlichting Verkiezingen 2020 wordt geleid door Daniella Tauwnaar en bestaat verder uit Marsiane Lingers-Partowidjojo (secretaris), Jutta Soekarnsingh, Latoya Boetius en Roberto Lindveld. 

René Gompers

Wednesday 12 August
Tuesday 11 August