Hooghart: Ambtenaren krijgen 2 maanden twk deze maand
07 Dec, 02:28
foto
In een tweede brief aan zijn collega's heeft minister Gillmore Hoefdraad aangegeven dat twee maanden twk moet worden uitbetaald in december.


Ambtenaren zullen in december twee maanden geld met terugwerkende kracht (twk) ontvangen. Dit deelt de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, aan Starnieuws mee. Minister Gillmore Hoefdraad heeft in een tweede brief aan zijn collega's, donderdag deze instructie gegeven. 

Hooghart benadrukt dat het dus om twee maanden gaat, zoals eerder afgesproken was met minister Hoefdraad. Vanaf maart tot en met juni is elke maand één maand twk uitbetaald aan de ambtenaren. In juli hebben ambtenaren vakantiegeld ontvangen. De twk is in augustus weer opgepakt. In december is overeengekomen twee maanden, zegt Hooghart, omdat er extra uitgaven zijn met de feestdagen. 

Het ligt in de bedoeling dat medio 2020 de twk wordt ingelopen. Het gaat in totaal om 20 maanden twk over januari 2017 tot en met augustus 2018. Hooghart gaat ervan uit dat vóór de kerstdagen de twk zal worden uitbetaald, zodat mensen hun boodschappen op tijd kunnen halen. 

De CLO-voorzitter merkt op dat over belastingverlichting nog gesproken wordt met de minister. De vakbondsleider vindt dat de belasting toegevoegde waarde een betere belastingvorm is. Door de verruiming van belastingschijven wordt 'de kleine man' niet echt geholpen. 

Hooghart deelt mee dat er ook een lichtpunt is voor de werkers van Huize Ashiana, waar hij ook voorzitter van is. Met minister Hoefdraad is afgesproken dat de onkostentoelage deze maand zal worden uitbetaald. Er zijn middelen voor vrijgemaakt. 

Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January