Moeder getuigt over seksueel misbruik 10-jarige dochter
03 Dec, 07:30
foto


Piet K. wordt verweten dat hij zijn tienjarige dochter seksueel heeft misbruikt. In deze strafzaak is de moeder van het kind gehoord maandag. Ze verklaarde dat ze wist dat de vader het kind een keertje had misbruikt. Volgens haar is het meisje niet in het bijzijn van haar misbruikt. Deze verklaring van haar dochter, die ze aflegde bij de politie, klopt volgens de moeder niet. 

Uit de geneeskundige verklaring blijkt dat het kind een wijde vaginaopening heeft. Advocaat Georgette Leter merkte op dat de moeder aangeeft dat het om één keer gaat, terwijl de geneeskundige verklaring een ander beeld schetst. Hierop kon de vrouw geen antwoord geven. Ze vertelde dat het kind op een dag aan haar vertelde wat de vader met haar gedaan had. Toen ze Piet K. hiermee confronteerde, ontkende hij. 

De moeder verklaarde dat ze vaker het kind achterliet met haar vader als ze boodschappen ging halen. Ook heeft ze vaker ruzie met haar man, de vader van het kind. De verdachte sloeg haar en het kind. Ze weet dat het kind de waarheid heeft gesproken. In de raadkamer had het meisje verklaard dat haar vader aan haar geslachtsdeel heeft gezeten. Leter voerde aan dat het kind met veel moeite aangeeft dat ze boos is op haar vader. Ze vroeg om de verdachte het voordeel van de twijfel te geven en hem voorlopig in vrijheid te stellen. 

Officier van justitie Shanta Mahadew merkte op dat er geen twijfels zijn, omdat het slachtoffer heel duidelijk is geweest. Kantonrechter Maureen Dayala heeft het verzoek van Leter afgewezen. Ze merkte op dat het onderzoeksbelang aanwezig is. Op 20 januari zal deze zaak voortgezet worden.