President ontmoet bursalen in China
29 Nov 2019, 08:44
foto
President Desi Bouterse en een deel van zijn gevolg gaan op de foto met de Surinaamse bursalen in China.(Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft tijdens zijn staatsbezoek in China, de Surinaamse studenten die er studeren ontmoet. Hij heeft de 22 studenten de hechte relatie die er is tussen Suriname en China voorgehouden. Beide landen zijn strategische partners, zei het staatshoofd.

Bouterse hoopt dat meer studenten besluiten om in China te studeren, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Hij heeft de studenten aangespoord om hun studie binnen de afgesproken tijd af te ronden, opdat ze hun krachten kunnen geven aan Suriname. De studenten kregen een etentje aangeboden door het staatshoofd.

Het staatshoofd was vergezeld van zijn vrouw, de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee Melvin Bouva, de ministers van Buitenlandse Zaken, Handel, Industrie en Toerisme, Justitie en Politie en van Volksgezondheid. Ook assembleelid William Waidoe maakt deel uit van de presidentiële delegatie.

President Bouterse en zijn gevolg zijn tot 30 november in China, daarna vertrekt het staatshoofd voor een bezoek aan Cuba.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May