Dag overdracht Afobakadam
28 Nov 2019, 20:45
foto


Ik hoor dat lawaai rond de overdracht van de Afobakadam nu reeds van de groep die nooit betrokken was bij planning, onderhandelingen en bouw van de krachtcentrale. Vaak worden er allerlei leuzen gescandeerd, zoals we moeten ons nationaal opstellen en ook in eenheid pronken.

Nu is het moment erop te wijzen dat die dam het resultaat is van opeenvolgende regeringen die vanaf de jaren vijftig beleid hebben gemaakt waarbij de dam moet komen in handen van het volk. Met de duidelijke opdracht dat het ons geen cent mag kosten. De dag van de overdracht van de waterkrachtcentrale mag geen dag van de ‘Ikke ikke’ zijn. De oppositie zal moeten bewijzen dat zij vecht voor het volk. Het volk heeft behoefte aan succes en de drang tot erkenning dat zij een grote bijdrage heeft geleverd de afgelopen tachtig jaar. Oppositie, maak het tot een nationaal debat. Ga in het parlement en daarbuiten, leg het uit!

Roep de regering op deze zaak niet tot een enge historische falsificatie te laten verworden. De Surinaamse mens heeft veel offers gebracht.
Het lawaai van die groep is ongepast.
Silence is golden.

John van Coblijn
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May