Presidenten Bouterse en Kenyatta verdiepen relatie
26 Nov 2019, 10:27
foto
President Desi Bouterse wordt in het Government Statehouse verwelkomd door zijn Keniaanse ambtgenoot, Uhuru Kenyatta. (Foto's: NII)


President Desi Bouterse heeft vandaag een onderhoud gehad met zijn Keniaanse ambtgenoot, Uhuru Kenyatta. In het bilaterale onderhoud kwam aan de orde de noodzaak om zowel bilateraal alsook sub- regionaal en multilateraal samen te werken. Ook werd besloten dat op het niveau van de ministers van Buitenlandse Zaken de bilaterale agenda concreet ter hand zal worden genomen, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 

Het onderhoud vond plaats bij het Government Statehouse. Bouterse is aan het hoofd van een delegatie maandag  vertrokken naar China voor een staatsbezoek. Hij maakte onderweg naar China een tussenstop in Kenia. 
Beide presidenten bleven lang stil staan bij zaken het milieu rakende en de gevolgen van klimaatsverandering.
In dit verband betuigde het staatshoofd medeleven met de president van Kenia namens de regering en het Surinaamse volk vanwege de recente overstromingen, waarbij reeds meer dan 45 personen het leven lieten.

Beide presidenten hebben bevestigd dat de Afrikaanse en Caraïbische regio vanwege de culturele en historische band de verplichting heeft hechter met elkaar te moeten samenwerken, om de integratie te bewerkstelligen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May