Isoper NV en werknemers bereiken akkoord na conflict
26 Nov 2019, 08:38
foto
Directeur Hans de Goede van Isoper NV en vakbondsleider Armand Zunder hebben afgelopen week een akkoord bereikt.


De directie van Isoper NV en zes werknemers die ontslag was aangezegd, hebben overeenstemming bereikt. Armand Zunder, voorzitter van de Algemene Werknemers Bond (AWB) heeft de werknemers bijgestaan. Uit het gevoerde overleg kwam onder meer naar voren dat de wederzijdse verwachtingen niet altijd reëel bleken te zijn. In dit soort situaties is het dan ook van belang om de verwachtingen te onderscheiden van de feitelijke en concrete situatie binnen de onderneming en op de werkvloer, zegt Zunder. 

Op 15 juli zijn de werknemers in actie gegaan. Het leek toen op een onoplosbare patstelling tussen de werkgever en de werknemers. De situatie op de werkvloer was zeer gespannen en de werknemers hebben toen tijdelijk het werk neergelegd. De werkgever heeft in die situatie voor zes werknemers ontslag bij het ministerie van Arbeid aangevraagd en dit ontslag is door het ministerie gehonoreerd.

De dialoog tussen partijen is steeds gevoerd op basis van het principe van transparantie, waarbij elk onderwerp bespreekbaar kon worden gemaakt.
Enkele onderdelen van het bereikte akkoord, dat loopt tot en met juni 2020 zijn:   
- Dat de medewerkers na het verloop van hun huidige contracten een contract voor onbepaalde tijd zal worden aangeboden;
- De introductie van een prestatiepremie om de arbeidsproductiviteit van de medewerkers te vergroten en de verdiencapaciteit van de onderneming te verruimen;
- Uitkering van een eindejaarsbonus en;
- Een maandelijkse loonaanpassing vanaf augustus 2019.

Een ander bijkomstig resultaat waarover Zunder zeer ingenomen is, is de oprichting van een eigen werknemersorganisatie voor en door het personeel van Isoper NV te weten de vereniging Isoper Werknemers Bond i.o. Ook directeur Hans de Goede van Isoper is blij met de oprichting van de vakbond, met het bereikte akkoord en vooral met de manier waarop dit tot stand is gekomen. Het initiatief van een eigen vakbond is door de werkgever ten volle ondersteund, omdat juist tijdens de onderhandelingen de voordelen zijn gebleken van het voeren van de gesprekken met één partij die optreedt namens alle individuele werknemers. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May