MyLab 15 jaar: We staan midden in de samenleving
26 Nov 2019, 12:24
foto
Whitney Willams heeft inmiddels het stokje overgenomen van Kiran Sewgobind als manager van Mylab.


(Aangeboden)

Een start vol goede hoop. Een traject vol uitdagingen, hoogte- en dieptepunten. Een weg vol leerrijke ervaringen en levenslessen. Maar bovenal een goed gevoel, omdat het bedrijf inmiddels al vijftien jaar lang aan de weg timmert om de dienstverlening te blijven verbeteren en de zorg zo dicht mogelijk bij de mens te brengen. Met meer dan 60 prikpunten staat MyLab letterlijk middenin de samenleving, blikt de leiding van het bedrijf terug.  

MyLab is een medisch laboratorium dat op 25 november 2004 op feestelijke wijze de deuren opende van het pand, dat destijds was ondergebracht aan de Anton Dragtenweg. Centraal stond de gedachte dat de patiënt geen verre afstanden meer hoefde af te leggen om een bloed- en/of urineonderzoek te doen. Het leveren van kwaliteitsdiensten was daarbij een vereiste. De vraag was boven verwachting en het bedrijf beschikt thans over prikpunten in vrijwel alle districten, van Moengo in Marowijne tot Brownsweg in Brokopondo en Atjoni in Sipaliwini, maar ook in het westelijke deel van ons land: het district Nickerie. Een snelle diagnose maakt een tijdige en adequate behandeling mogelijk. Daar gaat het uiteindelijk om: de patiënt zoveel mogelijk tegemoet komen met 100% betrouwbare resultaten. 

Mijlpalen
Het bedrijf ziet terug op een aantal mijlpalen. In 2011 verkreeg het van de Raad voor Accreditatie de ISO 15189 norm, een prestatie die dankzij teamwork is verkregen en een stimulans is om elke dag weer de topkwaliteit te leveren. Een ander hoogtepunt is de launch van de Cummulatieve Rapportage op 1 januari 2012, inhoudende dat de arts in één keer de vijf vorige resultaten naast elkaar kan plaatsen en in één oogopslag zien of er sprake is van een verbetering of een verslechtering van de situatie van de patiënt. Ook de ingebruikname van de Mylab-website wordt beschouwd als een mijlpaal, alsook het aantrekken van een nieuwe klinisch chemicus uit Nederland, dr. Edward Sanders, die het werk van Annemarie Lutjens, een van de mensen van het eerste uur, voortzet. In het rijtje van hoogtepunten hoort ook het gegeven dat artsen en specialisten al gedurende enkele jaren online kunnen inloggen in het Laboratorium Informatie Systeem (LIS) van MyLab. Medici kunnen met dit systeem dagelijks online hun patiëntenresultaten opvragen. 

Inmiddels heeft Whitney Williams het toverstokje overgenomen van Kiran Sewgobind. De leiding heeft weliswaar een ander gezicht, maar het magische concept is vrijwel ongewijzigd. Dat betekent, dat de patiënt nog steeds centraal staat. Dat MyLab in de afgelopen vijf jaren gegroeid is van bijkans 47 prikpunten naar zo’n 62 prikcentra, is meer dan voldoende bewijs dat de behoefte aan de diensten van het laboratorium blijven groeien, maar ook dat patiënten steeds meer gebruik kunnen maken van kwalitatief goede dienstverlening. Het bedrijf vergeet daarbij het personeel niet; immers leveren gemotiveerde medewerkers een onmisbare bijdrage aan het succes van elk bedrijf. Williams heeft dat volkomen begrepen, getuige een bewegingssessie die Mylab speciaal voor haar medewerkers en collega’s van zusterbedrijven op touw heeft gezet. “Zeer gemotiveerde, deskundige en vriendelijke personeelsleden, die het hart vormen van het bedrijf”, geeft Willams een van de redenen aan waarom MyLab zich van andere bedrijven onderscheidt. Het bedrijf heeft gisteren het vijftienjarig bestaan samen met personeel en vrienden herdacht. 

De jaarlijkse campagnes van MyLab 
Mylab richt zich niet alleen op het verlenen van diensten aan patiënten. Middels campagnes probeert zij ook een bijdrage te leveren aan het gezond houden van de bevolking. Zo zet zij tijdens hoogtijdagen, zoals Wereld Gezondheidsdag, Wereld Nierendag of Wereld Diabetesdag, speciale preventiecampagnes op touw. Behalve dat de gemeenschap wordt voorzien van informatie, kan zij in die periodes vaak ook tegen sterk gereduceerde tarieven bepaalde onderzoeken doen, zoals bloeddruk- en glucosemetingen. Mensen begrijpen de noodzaak om zich regelmatig te laten testen op ziekten zoals hypertensie of diabetes, maar ook andere aandoeningen, zodat bij een positieve diagnose, de arts vroegtijdig kan beginnen met een adequate behandeling. Naast de campagnes organiseert MyLab regelmatig symposia en huisartsenavonden. Huisartsenavonden worden veelal gehouden in het gebouw van de Vereniging van Medici in Suriname. 

MyLab is zich bewust van haar corporate responsibility en geeft graag terug aan de gemeenschap. Het bedrijf organiseert in samenwerking met andere organisaties vrijwel het gehele jaar door gezondheidsactiviteiten. Samenwerkingspartners zijn onder anderen de Soroptimist International Club Paramaribo en Boeroe Swing Paramedische Praktijk. Een gezellige dag bezorgen aan bewoners van een bejaardentehuis en gratis metingen verrichtingen zijn goede doelen waarvoor MyLab zich ook sterk maakt. Het bedrijf staat open voor een ieder en wil met haar dienstverlening zoveel mogelijk patiënten tegemoet komen. Daarom heeft zij met alle verzekeringsmaatschappijen in Suriname - PZS, Azpas, SZF, BZSR en Sozavo - een overeenkomst. Uiteraard kunnen ook particulieren bij MyLab terecht. Na 15 jaar dienstverlening op topniveau hanteert Mylab nog steeds als credo: Prikken om de hoek was nog nooit zó betrouwbaar!
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May