Vierde landelijke speeltuin te Richelieu
24 Nov 2019, 06:38
foto
Minister Lalini Gopal van Sport en Jeugdzaken onthult samen met kinderen het naambordje van de speeltuin. (Foto: NII)


De vierde speeltuin, ter stimulering van bewegen en kinderspelen, is vrijdag in gebruik genomen te Richelieu in het district Commewijne. Het ministerie van Sport en Jeugdzaken voert een landelijk project uit. Er zijn reeds drie opgeleverd waarvan twee in 2018 te Groningen en Palmentuin en één in 2019 te Beekhuizen.

Minister Lalini Gopal geeft aan dat de speeltuin een goed instrument is voor de jeugd om zich spelenderwijs te ontwikkelen. De kinderen kunnen op speelse wijze een gezonde bijdrage leveren aan hun groei. Niet alleen een gezonde leefstijl maar ook sporten en bewust aan intensieve bewegingsactiviteiten deelnemen is belangrijk. Rekening houdend met de United Nations Sustainable Development Goals 3 met als doel 'Goede Gezondheid en Welzijn' probeert het ministerie de jeugd op heel jonge leeftijd het belang van sporten bij te brengen. De financiering van deze projecten is veelal gestoeld op een publieke-private partnerschap. Zo streeft het ministerie ernaar om de publieke sector te betrekken bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor een veilige en kindvriendelijke omgeving waar het kind zich kan ontplooien

Diverse sprekers gaven aan het op prijs te stellen dat de kinderen van Richelieu voorzien zijn van een fleurige speeltuin. Hiermee kunnen de kinderen in de middaguren positief beziggehouden worden. Ook hebben zij aandacht gevraagd voor de onderhoud daarvan en ook een beroep gedaan op de ouders om op de kinderen te blijven letten bij het gebruik maken van de speeltuin. De donateurs hebben aangegeven voorstander te zijn van ontwikkeling en hebben naar aanleiding daarvan de toezegging gedaan om het ministerie te ondersteunen met de totstandkoming van de speeltuin, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Momenteel vinden de voorbereidingen plaats voor het opzetten van een vijfde speeltuin in Wageningen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May