Misiekaba: Beter op signalen van kinderen letten
22 Nov 2019, 20:47
foto
Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. (Beeld: DNA)


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) vindt dat de samenleving heeft gefaald bij het opvangen van signalen van kinderen in problemen. Misiekaba zegt dit naar aanleiding van recente gevallen van zelfmoord en poging tot zelfmoord onder jeugdigen. Hij sprak met het Nationaal Informatie Instituut (NII) tijdens de driedaagse Jeugd en Kinder Summit, die in verband met 30 jaar Kinderrechtenverdrag in Suriname door zijn ministerie werd gehouden, in de Congreshal.

Volgens Misiekaba slaat een kind niet zomaar de hand aan zichzelf. Hij benadrukt dat instituties, zoals het gezin, de school, kerken en sportverenigingen daarom moeten worden versterkt, om signalen te kunnen opvangen en tijdig in te grijpen. Hij roept jongeren ook op om te praten wanneer er problemen zijn. “Kom praten, er is altijd een oplossing.”
Met de summit wil Sozavo awareness teweeg te brengen over de rechten van kinderen. Misiekaba geeft aan dat er nog veel braakliggend terrein is en dat wij daarom niet kunnen stoppen met werken voor onze kinderen; het werk moet ook in de districten uitgevoerd worden.

Op de summit is gesproken over ‘Geweld tegen Kinderen’, ‘Mentale Gezondheid en Suïcide’ en ‘Onderwijs en Ontwikkelingskansen’.Directeur Angela Salmo zegt dat de zaken die de jongeren hebben aangehaald verder uitgelicht zullen worden en in het beleid zullen worden opgenomen van alle ministeries. Zij benadrukt dat elk kind moet worden gehoord en dat er bij de beleidsvoering samen met de kinderen beleid wordt ontwikkeld, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May