Geen commerciële olievondst voor de kust; project waardevol
23 Nov 2019, 00:59
foto
Het West Castor boorplatform op de eerste boorlocatie, Marai, voor de kust van Suriname. (Foto: Staatsolie)


Staatsolie heeft het boorprogramma van het Nearshore Drilling Project afgerond. Het boorplatform West Castor beëindigt zijn werkzaamheden in Suriname. Uit de exploratieputten die geboord zijn voor de kust (nearshore) zijn er geen commerciële vondsten gedaan. Staatsolie-directeur Rudolf Elias om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de resultaten worden bestudeerd. 

"Hoewel er geen commerciële olievondsten zijn gedaan, is het project voor Staatsolie wel heel erg waardevol. Er is veel data vergaard welke Staatsolie zal gebruiken voor geologische analyses. Deze informatie is nodig voor het uitzetten van toekomstige exploratieprojecten," legt Elias uit. 

De olieboringen voor de kust zijn in april begonnen. Tot 40 kilometer uit de kust met waterdieptes tot 30 meter zijn er exploratieboringen verricht. Het exploratiegebied binnen dit project strekte zich uit van Commewijne in het oosten tot aan de grens met Guyana in het westen en beslaat een oppervlakte van 11.250 vierkante kilometer. De voorbereidingen voor het boren van de putten zijn in 2017 en 2018 getroffen. 

Met het Near Drilling Project heeft Staatsolie mogelijke oliereserves in het nearshore-gebied in kaart gebracht. De resultaten moeten verder worden geanalyseerd. De voorbereidingen worden nu getroffen voor het transport van het boorplatform vanaf de laatste boorlocatie. Het boorplatform vertrekt maandag uit Suriname. In een bericht aan zeevarenden is meegedeeld aan vaartuigen om een veilige afstand van ten minste vijfhonderd meter aan te houden. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May