Man breekt tot tweemaal toe op hetzelfde adres in
22 Nov, 10:48
foto


Pulto Z. heeft tot tweemaal toe op hetzelfde adres ingebroken, maar werd de tweede keer op heterdaad betrapt. Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft de man op de rechtszitting veroordeeld donderdag, voor poging en diefstal middels braak. Hij kreeg een celstraf van 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Deze straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie. De veroordeelde ging twee dagen achter elkaar naar het adres om te stelen. 

Op 16 maart werd de melding gedaan van gekwalificeerde diefstal aan de Ramalaan. De politie trof Pulto Z. ter plekke aan. Hij was bezig de gestolen goederen weg te dragen. Hij bekende toen ter plekke aan de politie dat hij de inbraak gepleegd had. Ook vertelde hij waar hij een deel van de goederen in het nabije bosschage bewaard had. Terwijl hij op weg was om de aanwijzing te doen, zag hij kans om weg te rennen. 

De volgende dag ging de veroordeelde terug naar het adres. Hij nam andere spullen weg. Terwijl hij bezig was het feit te plegen, zag een buurvrouw hem en schakelde de benadeelde in. Hij werd op staande voet aangehouden. Een deel van de gestolen goederen gaf hij terug. Hij had een koperen leiding, motor van een garagedeur, bezem, pomp, wasbak, kraan en nog andere goederen buitgemaakt.