Opschoning kanalen Weg naar Zee afgerond
21 Nov, 23:01
foto
Te Weg naar Zee is 12 kilometer aan lozingen opgeschoond door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. (Foto's: LVV/NII)


De ophaalwerkzaamheden bij het Sitalsingh- en het Bloemfontuynkanaal in landbouwgebieden te Weg naar Zee, zijn achter de rug. In totaal is 12 kilometer aan lozingen in het gebied opgeschoond. De werkzaamheden waren op 25 oktober begonnen, maar hadden stagnatie opgelopen door diefstal van de boot die bij het ophalen werd gebruikt.

Het gaat om reguliere ophaalwerkzaamheden van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Na diefstal van de boot werden de ophaalwerkzaamheden uitgevoerd met een graafmachine met bijbehorende lange boom. Op deze wijze konden de werkzaamheden efficiënter geschieden. De genoemde verbindingskanalen zorgen ervoor dat water naar de landbouwgronden stroomt en overbodig water wordt opvangen.
 
Door harde regenbuien en dichtbegroeide kanalen kunnen landbouwgronden onder water komen te staan, met als gevolg schade aan de aanplant. Het is de taak van LVV om kanalen in landbouwgebieden op te halen, zegt de voorlichting van het ministerie.