Robinhood laat zich overklassen door Voorwaarts
09 May 2011, 03:00
Evani Esperance scoorde drie maal in de wedstrijd tegen Robinhood.

Voorwaarts die niets te verliezen heeft in de competitie van de Surinaamse Voetbalbond, heeft Robinhood zondag met 4-1 naar huis gestuurd. De wedstrijd was spannend. Evani Esperance maakte een hattrick. Hoofdcoach van Voorwaarts Harold Deyl kreeg een gele kaart, terwijl een reservespeler rood werd gekleurd.

Deze wedstrijd was voor rood-groene ploeg zeer belangrijk. Robinhood zou de kansen vergroten om bij winst binnen de groep van zes te eindigen, die zal strijden voor de hoogste titel van de SVB. Voorwaarts, die geen kans meer maakt, moest wel de sportieve plicht vervullen. en deed dat met een grote inzet.

Robinhood begon goed
De supporters van beide ploegen vonden de wedstrijd technisch niet geweldig, wat niet wegnam dat het spannend was. In de eerste minuten werden beide ploegen heel gevaarlijk voor elkaars doel.
Het was Robinhood die het ijs brak in de 15e minuut. Rendwig Kensaini maakte gebruik van een moment van onoplettendheid in de verdediging. Hij schoot de bal keurig naast de doelman.

Wie had gedacht dat Voorwaarts het hoofd zou laten hangen, zag juist het tegenovergestelde gebeuren. De ploeg toonde veerkracht en kwam terug met een doelpunt in de 35ste minuut via de speler Esperance. Voordat Robinhood bekomen was van het doelpunt, was het weer Esperance die na 2 minuten de stand op 2-1 bracht. Robinhood moest nu achter de feiten aanhollen. De ploeg kreeg in de 40e minuut een juweel van een kans via een vrije trap, op de rand van het strafschopgebied, maar deze kwam tegen de paal.

In de tweede helft bleken de wissels van Voorwaarts trainer Deyl voor nog meer stootkracht in de voorhoede te zorgen. De ingevallen Julnes Plet stelde de voorsprong veilig in de 65ste minuut. Na een counter omspeelde hij de verdediger en scoorde met een zuiver schot. Robinhood wist niet wat er gebeurde binnen een Esperance een hattrick maakte.

Rode en gele kaart
Arbiter Steven Botland gaf de rode kaart aan reserve speler Darrel Lieveld van Voorwaarts, die een outbal probeerde af te houden van een speler van Robinhood. De technische staf van Voorwaarts was niet tevreden met deze beslissing. Er ontstond wat tumult. Hoofdtrainer Deyl kreeg de gele kaart. Hij liet zijn ongenoegen merken door een stoel kapot te schoppen. Ondanks de incidenten wist de arbiter het spel toch onder controle te houden.

Door dit verlies van Robinhood is Excelsior zeker van een plaats binnen de zes. In de andere wedstrijd heeft Kemal Dewaker (KD) gunstig resultaat geboekt door met 2-1 van de Brothers te winnen. De strijd gaat nu tussen KD en Robinhood. Beide ploegen moeten nog twee wedstrijden spelen.